Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz,ανακοίνωσε χθες το βράδυ την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά. «Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Hertz αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε εξάλλου «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες». «Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς (…) πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.

Ο κορονοϊός βάζει λουκέτο στην Hertz - Κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ ...

Οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία. Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.

Η Hertz σε όλο τον κόσμο

Η Hertz, με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στο χώρο του Rent-a-Car, έχει περισσότερα από:

  • 600.000 αυτοκίνητα
  • 10.000 σημεία εξυπηρέτησης σε 145 χώρες, σε 5 ηπείρους.

Autohellas Hertz: Αύξηση κερδών 39% το 2017 | in.gr

Τον Σεπτέμβρη του 1918, ο 22χρονος πρωτοπόρος των ενοικιάσεων αυτοκινήτων Walter L. Jacobs άνοιξε μια εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο Σικάγο. Ξεκινώντας με δώδεκα αυτοκίνητα Ford Model T, τα οποία επισκεύασε και έβαψε ο ίδιος, ο Jacobs επεκτάθηκε γρήγορα και έφτασε μέσα σε πέντε χρόνια να έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από $1 εκατομμύριο. Το 1923, ο Jacobs πούλησε την επιχείρηση στον John Hertz, πρόεδρο της μεταφορικής εταιρείας “Yellow Cab and Yellow Truck and Coach Manufacturing Company”. Ωστόσο, ο Jacobs παρέμεινε στην εταιρεία ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Hertz.

Το 1926, η επιχείρηση με την επωνυμία Hertz Drive-Ur-Self System, πέρασε στα χέρια της General Motors και σήμερα ανήκει σε τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις