Αστυνομική βία – Λος Άντζελες:

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά ανθρώπου με κινητικά προβλήματα στο Λος Άντζελες. Τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί χρειάστηκαν για να συλλάβουν έναν Αφροαμερικανό διαδηλωτή του “Black Lives Mattes”, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι να τον πετάξουν με υπερβολική χρήση βίας από αυτό και να του το καταστρέψουν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης, δύο ημέρες μετά από τη στιγμή που εκτυλίχθηκε στο περιθώριο διαδήλωσης στην Καλιφόρνια, ο Αφροαμερικανός, παρά τα κινητικά του προβλήματα προσπαθεί σθεναρά να αντισταθεί για να αποφύγει τη σύλληψή του, πράγμα που φαίνεται ότι εξόργισε τους αστυνομικούς. Ο ένας φαίνεται να τον πετά από το αμαξίδιο και μαζί με άλλους δύο παλεύουν με τον άντρα που βρίσκεται στο έδαφος προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η κάμερα τους έχει “πιάσει” και να τον χτυπούν. Την ώρα όπου οι δύο αστυνομικοί του περνούν τις χειροπέδες, ο τρίτος πετά το αμαξίδιο ακόμη πιο μακριά, ενώ όταν ένας άλλος διαδηλωτής επιχειρεί να το “υπερασπιστεί”, ο αστυνομικός το σπρώχνει εκ νέου με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί.


#Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχαμε δει πριν από ενάμιση περίπου μήνα στο Λος Άντζελες, όταν ένστολος είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα έναν άστεγο στο μάτι, επίσης με κινητικά προβλήματα. Ήταν αρχές Ιουνίου όταν ενας άστεγος άντρας με αναπηρικό αμαξίδιο δέχτηκε πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο, στη διάρκεια διαδήλωσης. Η αστυνομία κυνηγούσε διαδηλωτές που αψήφισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις βραδυνές ώρες και εξαπέλυσαν πυρά με πλαστικές σφαίρες εναντίον τους. Μια από αυτές τις σφαίρες βρήκε στο αριστερό μάτι τον άτυχο άντρα, γνωστό με το παρατσούκλι “Cincinnati”, προκαλώντας του αφόρητο πάνω, μεγάλη αιμορραγία και άγνωστες προς το παρόν επιπτώσεις στο τραυματισμένο του μάτι. Στη συνέχεια, αστυνομικοί μετέφεραν τον άντρα με το αμαξίδιο σε άγνωστη κατεύθυνση, κι είναι εξίσου άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ποια είναι η κατάστασή του. Ασαφές είναι επίσης αν ο ίδιος ήταν μεταξύ των διαδηλωτών ή αν υπήρξε “παράπλευρη απώλεια” του αστυνομικού ζήλου.

Τότε η μόνη δήλωση της αστυνομίας του Λος Άντζελες, δια μέσω της εκπροσώπου τύπου Νόρμα Άιζενμαν είναι ότι “λαμβάνουν πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες για το περιστατικό”, αλλά λόγω διεξαγωγής εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό “δεν μπορεί ακόμα να σχολιάσει οτιδήποτε”, παραπέμποντας για ενημερώσεις στην ιστοσελίδα της αστυνομίας.

Ένας άλλος ισχυρισμός της αστυνομίας είναι πως δε χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες, αλλά “μη φονικές” σφαίρες από αφρό, ωσάν να είχε σημασία το υλικό και όχι το αποτέλεσμα που προκαλούν στα θύματά τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις