Οι προεδρικές εκλογές  της Αμερικής θα πραγματοποιηθούν σε λίγους μήνες, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται ότι έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα απέναντι στον πρόεδρο Τραμπ. Το προβάδισμα του Μπάιντεν, το οποίο ήταν τον Ιούνιο έως και 13 ποσοστιαίες μονάδες, περιορίστηκε τις τελευταίες λίγες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και εκείνων που υποστηρίζουν υποψηφίους άλλων κομμάτων αυξήθηκε κατά λίγο.

Όταν λοιπόν ο Τραμπ ρωτήθηκε από το Fox News αν θα αναγνωρίσει πιθανή ήττα του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο, απάντησε: “Θα πρέπει να δω. Όχι, δεν πρόκειται να πω απλώς ναι, δεν πρόκειται να πω και όχι”. Με άλλα λόγια ο κάτοικος του Λευκού Οίκου άφησε να ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Ο Τραμπ, στην ίδια συνέντευξη, χαρακτήρισε όλες τις δημοσκοπήσεις “ψεύτικες” σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς του μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία του κορονοϊού παρά το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφονται περισσότερα από 70.000 κρούσματα την ημέρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι η νόσος θα “εξαφανιστεί” στο τέλος, ενώ δηλώνει ότι είναι αντίθετος στην ιδέα να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο.

“Στο τέλος θα έχω δίκιο. Ξέρετε, έχω πει: “Θα εξαφανιστεί”. Θα συνεχίσω να το λέω”, είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. “Θα εξαφανιστεί και θα έχω δίκιο”, επέμεινε.

Περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν στη χώρα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση σήμερα του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

“Τρέχει η μύτη τους και το μετράμε αυτό ως ένα τεστ (…). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε καν να είναι κρούσματα”, σημείωσε, εξηγώντας την ανομοιότητα με τους αριθμούς στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε, με τον αριθμό των τεστ.

“Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ. Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ”, υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ποσοστό θνητότητας, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του “έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά, ίσως το χαμηλότερο παγκοσμίως”, κάτι που αμφισβητούν ειδικοί.

Άραγε θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, την ώρα που πολλές πόλεις και πολιτείες την έχουν καταστήσει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους;

“Όχι, θέλω οι πολίτες να έχουν κάποια ελευθερία (…) και δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση ότι εάν όλος ο κόσμος φορέσει μάσκα, όλα θα εξαφανιστούν”, απάντησε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις