Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κόντρα του Τούρκου μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ με τον Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, ο αθλητής πόσταρε στο Twitter του απειλητικά μηνύματα που λέει πως του έχουν στείλει λόγω αυτής της διαμάχης, που κρατά δύο χρόνια. Ο Καντέρ έχει καταγγείλει επανειλημμένως τον Τούρκο πρόεδρο για δικτατορικές μεθόδους, ζητώντας ελευθερία και δικαιοσύνη.

«Θα σε σκοτώσω π@@ας γιε, Έλληνα μπ@@ταρδ@. π@@ας, θα σε μαχαιρώσω, θα σε δέσω και θα σε πετάξω στη θάλασσα» και «Θα πεθάνεις Ενές και σε πετάξουμε στα γουρούνια», ήταν δύο από τα μηνύματα που «ανέβασε» ο αθλητής.

«Μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία για ψήφους»

O Ενές Καντέρ εξέφρασε την άποψη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί για τους δικούς του πολιτικούς σκοπούς. «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες.

Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: «Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω». Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

«Κάνε κάτι παρανοϊκέ δικτάτορα, άνθρωποι πεθαίνουν»

Με αφορμή τον κορονοϊό και τους ανθρώπους που πεθαίνουν στη χώρα, ο Καντέρ είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν, τον Μάρτιο 2020. «Δυστυχώς, υπάρχουν εικόνες ανθρώπων να πεθαίνουν στο δρόμο από τον κορονοϊό στην Τουρκία. Ο δικτάτορας Ερντογάν συνεχίζει να το καλύπτει και δεν παρέχει την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή σε όλο αυτό. Κάνε κάτι, παλαβέ» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Δείτε το post και το βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις