Δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν από περίπου δύο χρόνια είχε αποκαλέσει σε συνεργάτες τους «losers» τους Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, για να τιμηθεί η συμπλήρωση 100 ετών από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ακυρώσει την περιήγηση που ήταν προγραμματισμένο να κάνει σε αμερικανικό νεκροταφείο κοντά στο Παρίσι, εξηγώντας τότε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατη την επίσκεψη.

Ωστόσο, δημοσίευμα του περιοδικού The Atlantic ανέφερε πως απλούστατα ο Τραμπ δεν ήθελε να πάει. «Γιατί πρέπει να πάω σε αυτό το νεκροταφείο; Είναι γεμάτο χαμένους», είχε πει σε μέλη της ομάδας του, κατά το περιοδικό, το οποίο επικαλείται πολλές πηγές, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, σε μια σπάνια δημόσια δήλωσή της, έσπευσε να υπερασπιστεί την Παρασκευή τον σύζυγό της, τον οποίο, σύμφωνα με την ίδια, κατηγόρησαν αδίκως ότι χαρακτήρισε «χαμένους» τους αμερικανούς στρατιώτες. Η ίδια έγραψε: «Το άρθρο του The Atlantic δεν είναι αληθές», έγραψε η Μελάνια στο Twitter. «Οι καιροί έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι όταν πιστεύουμε πάνω από όλους ανώνυμες πηγές, των οποίων κανείς δεν γνωρίζει τα κίνητρα. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι ακτιβισμός. Και δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στους πολίτες του μεγάλου έθνους μας», κατήγγειλε η ίδια.

Την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει κι αυτός το άρθρο του περιοδικού, καταγγέλλοντας τις δηλώσεις «αξιοθρήνητων ανθρώπων χωρίς αρχές» και «ψευτών». «Το The Altantic, όπως τα περισσότερα περιοδικά, πεθαίνει. Οπότε εφευρίσκουν ψευδείς ιστορίες για να προσελκύσουν την προσοχή», σχολίασε ο αμερικανός πρόεδρος στο Τwitter.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Τραμπ είχε καταφερθεί δημόσια εναντίον της ιδιότητας του ήρωα του πολέμου του Βιετνάμ που αποδιδόταν στον θανόντα πρώην γερουσιαστή Τζον Μακέιν, άλλοτε πιλότο μαχητικού που είχε αιχμαλωτιστεί και βασανιστεί κατά τη διάρκεια της κράτησής του για πέντε χρόνια. «Είναι ήρωας επειδή τον έπιασαν αιχμάλωτο. Εμένα μου αρέσουν εκείνοι που δεν τους έπιασαν αιχμάλωτους», είχε πει τότε.

Σε μία κίνηση καλής θέλησης έσπευσε να δηλώσει πως δεν θα κλείσει η εφημερίδα Stars and Stripes του αμερικανικού στρατού, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος το Πεντάγωνο. «Οι ΗΠΑ ΔΕΝ θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση του περιοδικού @starsandstripes όσο είμαι εγώ επικεφαλής», τόνισε ο Τραμπ στο Twitter. «Θα συνεχίσει να είναι μια καταπληκτική πηγή πληροφοριών για τον Μεγάλο Στρατό μας!», πρόσθεσε.

Η ανεξάρτητη στρατιωτική εφημερίδα αναμενόταν να αναστείλει την έκδοσή της στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότησή της. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περισσότεροι από δέκα βουλευτές των Δημοκρατικών απηύθυναν επιστολή στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ζητώντας του να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις