Η Αmazon, που διέθετε περίπου 1,37 εκατομμύριο εργαζόμενους την περίοδο 1/03-19/9, ανακοίνωσε πως 19.816 εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν μολυνθεί από κορονοϊό. Η Amazon έχει αναπτύξει δικό της σύστημα εντοπισμού των μολύνσεων, και πραγματοποιεί χιλιάδες τεστ την ημέρα.

Σύμφωνα με τους παραπάνω αριθμούς, το 1,44% των εργαζομένων της εταιρείας έχει νοσήσει από τον ιό, ενώ για το σύνολο των ΗΠΑ, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 2,06%, στοιχεία που προκύπτουν από τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, το οποίο εκτιμά τα κρούσματα του ιού στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ποσοστό αυτό δεν αφορά το εποχικό προσωπικό της εταιρείας ή τους εργαζόμενους που μολύνθηκαν εκτός εργασίας από τον ιό.

50.000 τεστ καθημερινά από την Αmazon

Η εταιρεία στοχεύει στην πραγματοποίηση 50.000 τεστ ημερησίως, στις αποθήκες και τα επιμελητειακά της κέντρα ως το Νοέμβριο. Από την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, πλήθος εργαζομένων είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από τα κτήρια της εταιρείας, με αίτημα την καλύτερη προστασία από τον ιό.

Η Amazon κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων της

Η Ντάνια Ραχέντρα, επικεφαλής της Athena, οργάνωσης κατά της Amazon, προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία ζητούσε τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που μολύνθηκαν, υποστηρίζοντας πως: “Τώρα γνωρίζουμε για ποιο λόγο η εταιρεία αρνούνταν: η Amazon επέτρεψε στον κορονοϊό να εξαπλωθεί σαν σκόνη στις εγκαταστάσεις της, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται εκεί, καθώς και των οικογένειών τους, των γείτονών τους και των φίλων τους. Η Amazon αποτελεί αναμφισβήτητα απειλή για τη δημόσια υγεία”.

Από την πλευρά της, η εταιρεία είχε δηλώσει πως είχε εξασφαλίσει πάνω από 100 εκατομμύρια μάσκες για τους εργαζομένους της, αλλά και ότι είχε προχωρήσει στη λήψη μέτρων, όπως την τήρηση των αποστάσεων στις αποθήκες, θερμομέτρηση των εργαζομένων και διαδικασίες καθαρισμού.

Η εταιρεία δέχεται κριτικές και κατηγορίες, από μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν πως δεν προασπίζει την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων της, παρά το γεγονός ότι προχωρά σε συνεχείς επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις