Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση από το δικαστήριο είχε ως αποτέλεσμα να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των πολιτών, των ελληνικών μέσων ενημέρωσης αλλά και μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταφέρουν την είδηση ότι τα ηγετικά στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος κρίθηκαν ένοχα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. To CNN φιλοξενεί εκτενή αναφορά για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.  «Ηγέτες του νεοναζιστικού κόμματος ένοχοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», γράφει το BBC, που δημοσιεύει φωτογραφία με τους χιλιάδες κόσμου έξω από το Εφετείο.

«Eλληνικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος «Χρυσή Αυγή» είναι ένοχοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», γράφει το πρακτορείο Reuters στο twitter.

«O ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσής Αυγή» ένοχος για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει στον τίτλο της η «Le Figaro».

Αναφορά στην ιστορική απόφαση του Εφετείου κάνει και η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ : «Ελληνικό δικαστήριο : Εγκληματική οργάνωση, το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής», αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση.

Η ισπανική El pais αναφέρει πως η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι το νεοναζιστικό γκρουπ Χρύση Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις