Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν έχει ηθικούς φραγμούς, ειδικότερα στην προεκλογική του εκστρατεία. Τόσο στις ομιλίες του όσο και στο ντιμπέιτ με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν έχει προβεί σε άκομψες κινήσεις και έχει εξαπολύσει πολλές βαριές προσβολές εναντίον του.

Τα περισσότερα σχόλια του Τραμπ για τον Μπάιντεν είναι πάντα γύρω από την ηλικία του δεύτερου, παρότι η διαφορά τους είναι μόλις τρία χρόνια. Ο Ρεπουμπλικανός είναι 74 ετών και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών 77 ετών.

Η ανάρτηση που προκάλεσε σάλο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε μία επεξεργασμένη εικόνα που χρησιμοποιούν αστειευόμενοι οι οπαδοί του στο διαδίκτυο. Σε αυτή απεικονίζεται το πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν στο σώμα ενός υπερήλικα, ο οποίος κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο σε χώρο με πολλούς ακόμα ηλικιωμένους σε οίκο ευγηρίας.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας χρησιμοποιεί ένα λογοπαίγνιο σβήνοντας το γράμμα «P» από το «President», αφήνοντας σκέτη τη φράση «Biden for Resident», το οποίο περιφραστικά σημαίνει «Μπάιντεν για τρόφιμος γηροκομείου».

Ο Μπάιντεν προηγείται σε έξι κρίσιμες Πολιτείες

Λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos δείχνει ότι στη Φλόριντα, όπου στην προηγούμενη δημοσκόπηση Τραμπ και Μπάιντεν λάμβαναν 47%, σήμερα το ποσοστό του Μπάιντεν έχει ανέβει στο 49% ενώ του Τραμπ μειώθηκε κατά δύο μονάδες, στο 45%. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται και στις έξι κρίσιμες Πολιτείες του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου, αν και με οριακή διαφορά σε ορισμένες από αυτές. Στη δημοσκόπηση συμμετέχουν πιθανοί ψηφοφόροι από έξι αμφίρροπες Πολιτείες: Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εκλογή του προέδρου.

Στο Μίσιγκαν, ο Μπάιντεν διατηρεί άνετο προβάδισμα, με ποσοστό 51% έναντι 43% για τον Τραμπ. Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει ήδη ψηφίσει. Στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 48%, μόλις μία μονάδα περισσότερη από τον Τραμπ (47%). Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωναν το ίδιο ποσοστό, 47%. Το 12% έχει ήδη ψηφίσει. Στο Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν έχει ποσοστό 51% έναντι 44% για τον Τραμπ. Το 20% έχει ήδη ψηφίσει.

Τα ίδια ακριβώς ποσοστά (51% έναντι 44%) συγκεντρώνουν οι δύο υποψήφιοι και στην Πενσιλβάνια, όπου όμως έχει ψηφίσει μόνο το 6%. Στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν αυξάνει κατά μία μονάδα τη διαφορά, φτάνοντας στο 48% έναντι 46% του Τραμπ. Το 3% έχει ήδη ψηφίσει. Και στις έξι Πολιτείες οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας και ο Ντόναλντ Τραμπ στη διαχείριση της οικονομίας.

Αριθμός ρεκόρ πολιτών έχουν ψηφίσει ήδη

Πάνω από δέκα εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, είτε επιστολικά ή πρόωρα στις πολιτείες όπου επιτρέπεται αυτό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου της Φλόριντας που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020. «Οι εκλογείς έχουν καταθέσει 10.296.180 ψηφοδέλτια», αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ανέφερε μέσω του ιστοτόπου του, το US Elections Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντας.

Αρνητικός ο Τραμπ σε όλα τα τεστ κορονοϊού εδώ και μέρες

Την ίδια ώρα, τα τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υποβάλλεται ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αρνητικά εδώ και μέρες. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ σε ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα. Ο γιατρός με αυτό τον τρόπο έσπευσε να τονίσει πως «δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό ο Τραμπ σε άλλους», υπογραμμίζοντας πως τα τεστ PCR στα οποία υποβάλλεται ο Τραμπ είναι αρνητικά εδώ και αρκετές ημέρες. Διαβάστε αναλυτικά