Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας δημοσιοποίησε φωτογραφίες και ισχυρίζεται ότι εμφανίζονται ελληνικά υποβρύχια σε μια προσπάθεια να διαψεύσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που υποστήριξε πως «καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια» να παρακολουθούνται από τους Τούρκους στην ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες τις οποίες τους διοχέτευσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μεταδίδουν ότι «αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν “αόρατα” και “παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν”, ότι βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων. Οι φωτογραφίες των υποβρυχίων που τραβήχτηκαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό καταρρίπτουν την εντύπωση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Ελλάδα. Υπήρξαν ισχυρισμοί σε ορισμένους ιστότοπους ειδήσεων στην Ελλάδα ότι “υποβρύχια που ανήκουν στο Ελληνικό Ναυτικό δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Μάλιστα, πηγές ασφαλείας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι τα ελληνικά υποβρύχια Type-214, τα οποία φέρεται να είναι αόρατα, παρακολουθούνταν συνεχώς από τα πλωτά και ιπτάμενα σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, επομένως οι εν λόγω ειδήσεις δεν είναι αληθείς. Μάλιστα, υπογραμμίζουν το ότι δεν είναι «αόρατα», φαίνεται κι από τα περισκόπια των υποβρυχίων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι φωτογραφίες είναι και από πρωινές και από βραδινές λήψεις, γεγονός που, σύμφωνα με τους Τούρκους ειδικούς ασφαλείας, αποδεικνύει ότι τα ελληνικά υποβρύχια εντοπίζονται εύκολα.

Παναγιωτόπουλος: Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε εκφράσει μετά την προσωρινή όπως φάνηκε αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υποβρυχίων που διαθέτει η χώρα μας.

“Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά!”, σημείωσε με νόημα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε αναφερθεί μιλώντας στη Βουλή σε εκείνη την φιλολογία για τα υποβρύχια που γέρνουν και σημείωσε ότι όντως στις πρώτες δοκιμές παρατηρήθηκε μια κλίση. Όμως όπως εξήγησε, αυτό είναι φυσιολογικό σε ένα πρωτότυπο σκάφος: “Διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση, παραλήφθηκαν σε άριστη κατάσταση τα υποβρύχια και απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατης κρίση! Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις