Η εκλογή της πρώτης διεμφυλικής γερουσιαστή στην ιστορία των ΗΠΑ είναι γεγονός. Η Σάρα ΜακΜπράιντ εκλέχθηκε στη γενέτειρα του Τζο Μπάιντεν, το Ντέλαγουερ. Η ΜακΜπράιντ υπήρξε ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τον Σεπτέμβριο 2020 κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών για τη θέση του Γερουσιαστή στο Ντέλαγουερ, την οποία και κέρδισε τελικά στις εκλογές.

«Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και αφού ψήφισε τον… εαυτό της, όπως είπε. Με τη νίκη της αυτή, η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται το πρώτο τρανς άτομο σε ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στις ΗΠΑ.

Η δράση της και η γνωριμία με τον Μπο Μπάιντεν

Στη ΜακΜπράιντ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό η ψήφιση της νομοθεσίας για την ταυτότητα φύλου στο Ντέλαγουερ. Πριν από δύο χρόνια, η Δημοκρατική γερουσιαστής κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Το αύριο θα είναι διαφορετικό: Αγάπη, απώλεια και μάχη για την ισότητα των διεμφυλικών».

Το 2013 η ΜακΜπράιντ εργάστηκε για την καμπάνια του αδικοχαμένου γιου του Τζο Μπάιντεν, Μπο, σύμφωνα με τον Guardian. Ο Μπο είχε υπηρετήσει ως γενικός εισαγγελέας στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Παράλληλα, συνεργάστηκε μαζί του για τη συγγραφή του βιβλίου Gender Identity Nondiscrimination Act. Μάλιστα, το 2018 ο Τζο Μπάιντεν έγραψε τον πρόλογο στο βιβλίο της ΜακΜπράιντ, σχετικά με τον αγώνα των τρανσέξουαλ για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Ήταν εκείνος που την κάλεσε, όταν μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική της προτίμηση. «Σάρα, ήθελα να ξέρεις πως είμαι πολύ περήφανος για σένα. Σε αγαπώ και είσαι πάντα μέρος της οικογένειας Μπάιντεν» φέρεται να της είπε πριν από 10 χρόνια ο γιος του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ακούστε όσα δήλωνε ο τότε γενικός εισαγγελέας στο Ντέλαγουερ, Μπο Μπάιντεν, για την ισότητα, το 2013

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις