Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν ξεχνά… και σχολιάζει τη στάση του Τραμπ για τις εκλογές στις ΗΠΑ με τα δικά του λόγια. Υπενθυμίζεται ότι πριν από 11 μήνες, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε πει στη 17χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα να «ηρεμήσει», εκφράζοντας με ανοιχτό τρόπο τη δυσφορία του για τα «απαξιωτικά της σχόλια», σύμφωνα με τον ίδιο, απέναντι στους ηγέτες του πλανήτη.

Ο Τραμπ είχε μάλιστα ενοχληθεί από την ανάδειξη της Γκρέτα σε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019 από το περιοδικό Time. Είχε γράψει σχετικά στο Twitter: «Τόσο γελοίο. Η Γκρέτα θα πρέπει να δουλέψει το πρόβλημά του Διαχείρισης Θυμού και μετά να πάει να παρακολουθήσει μια παλιομοδίτικη ταινία με έναν φίλο! Χαλάρωσε Γκρέτα, Χαλάρωσε!».

Τώρα, η Τούνμπεργκ με τη σειρά της δεν αφήνει ασχολίαστη την απώλεια ψυχραιμίας του Τραμπ για την πιθανή ήττα του στις εκλογές και αναπαράγει τα λόγια του. Γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter: «Τόσο γελοίο. Ο Ντόναλντ θα πρέπει να δουλέψει το πρόβλημά του στη διαχείριση θυμού και μετά να πάει να δει καμιά παλιομοδίτικη ταινία με έναν φίλο! Χαλάρωσε Ντόναλντ, Χαλάρωσε!».

Η ανάρτηση της νεαρής ακτιβίστριας, μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 1,2 εκατομμύρια likes και έχει αναπαραχθεί πάνω από 266.000 φορές.

«Να πάρει η ευχή… φροντίστε όλοι να ψηφίσετε Μπάιντεν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδή νεαρή ακτιβίστρια είχε καλέσει σε δραματικούς τόνους τους Αμερικανούς να εκλέξουν πρόεδρο τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Επρόκειτο για μια σπάνια παρέμβασή της σε κομματικά ζητήματα, όπως είπε και η ίδια. «Δεν εμπλέκομαι ποτέ στην πολιτική των κομμάτων. Όμως οι επόμενες αμερικανικές εκλογές είναι πάνω και πέρα απ’ όλ’ αυτά» ανέφερε στο Twitter η 17χρονη.

«Από κλιματικής άποψης, δεν είναι επαρκές και πολλοί από εσάς ήδη στηρίζετε άλλους υποψήφιους. Όμως σε τελική ανάλυση… ξέρετε… να πάρει η ευχή! Εννοώ, οργανωθείτε και φροντίστε όλος ο κόσμος να ψηφίσει τον Μπάιντεν», έγραψε η νεαρή ακτιβίστρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις