Δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο ενάντια του κορονοϊού ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με δήλωσή του. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας συνέχισε για άλλη μία φορά να εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των προγραμμάτων ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Ο Μπολσονάρου, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης απευθείας από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν. Στη Βραζιλία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη, αλλά ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο. «Σας λέω, δεν πρόκειται να το πάρω. Είναι δικαίωμά μου», είπε.

Σημειώνεται πως για μια ακόμη φορά εξέφρασε τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών προκειμένου να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον Οκτώβριο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Μπολσονάρου: «Μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε»

Πριν λίγες μέρες σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα και την σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, πρόεδρος της Βραζιλίας, προχώρησε σε ακραίες δηλώσεις σχετικά με τον ιό. Σημειώνεται πως, στη Βραζιλία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 162.000 άνθρωποι, την ίδια στιγμή που ο ακροδεξιός πρόεδρος απευθύνεται στους Βραζιλιάνους δηλώνοντας πως πρέπει να πάψει η Βραζιλία να είναι «μια χώρα… π…δων».

«Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε», εξέφρασε ο Μπολσονάρου, στην διάρκεια της ομιλίας του για τον τουρισμό, από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις