Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις αναδείχθηκαν ”πρόσωπα της χρονιάς” από το περιοδικό Time, μεταξύ τεσσάρων ακόμη προσωπικοτήτων.

Εκτός του Δημοκρατικού βετεράνου της πολιτικής, ο οποίος την 20η Ιανουαρίου πρόκειται να ορκιστεί και να γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου της χώρας, υποψηφιότητες είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ, απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, το κίνημα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και ανισοτήτων που αναδείχθηκε από το γεγονός του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαϊου, αλλά και η Δρ. Άνθονι Φάουτσι, η οποία μαζί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βρίσκονται στην ”πρώτη γραμμή” στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Ο Edward Felsenthal, διευθυντής του περιοδικού, υποστηρίζει πως η επιλογή έγινε καθώς «αλλάζουν την αμερικανική ιστορία, διότι δείχνουν ότι οι δυνάμεις της ενσυναίσθησης είναι μεγαλύτερες από την οργή του διχασμού, διότι μοιράστηκαν ένα όραμα επούλωσης ενός κόσμου σε πένθους, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις είναι οι Προσωπικότητες της Χρονιάς του ΤΙΜΕ για το 2020».

Μια φωτογραφία των Μπάιντεν και Χάρις κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού, με την ”λεζάντα” «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» («Changing America’s Story»). Σημειώνεται πως, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ένας από τους ελάχιστους στην αμερικανική ιστορία που κέρδισε πρόεδρο που διεκδικούσε δεύτερη θητεία. Πρόκειται, μόλις, για την δέκατη φορά που λαμβάνει χώρα αυτό το γεγονός.

«Ήταν ίσως ο μοναδικός δημοκρατικός υποψήφιος που μπορούσε να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μεταξύ των λευκών, κοινωνικά συντηρητικών ψηφοφόρων που κυριαρχούν στις πολιτείες-κλειδιά της ‘ζώνης της σκουριάς’» υπογραμμίζει το περιοδικό, ενώ προσθέτει στο ίδιο κείμενο: «Μαζί, πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση ταυτόχρονα και η Αμερική αγόρασε αυτό που πούλαγαν».

Ο Eric Yuan αναδείχθηκε, στο ίδιο περιοδικό, επιχειρηματίας της χρονιάς, όντας ο CEO της Zoom, της γνωστής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

Επισημαίνεται πως πέρυσι, στο ίδιο περιοδικό αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ο θεσμός του τίτλου διατηρείται από το 1927.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις