Το FBI εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του Αμερικανού Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Κλιτ Κέλερ, για την εισβολή και τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Καπιτωλίου της περασμένης εβδομάδας. Ο γνωστός Ολυμπιονίκης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εν γνώσει του εισόδου στο κτίριο για να εμποδίσει μια επίσημη κυβερνητική λειτουργία, της άτακτης συμπεριφοράς και της παρεμπόδισης αξιωματικών του νόμου.

Ο Κλιτ Κέλερ αναγνωρίστηκε από τα στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες μέσα στο κτίριο. Ο Αμερικανός κολυμβητής, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη, φορούσε το μπουφάν που φέρει στο στήθος το λογότυπο της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας του, ένα μπουφάν με το οποίο κάποτε εκπροσώπησε την Αμερική σε διεθνείς διοργανώσεις

Οι λογαριασμοί του Κέλερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν απενεργοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτά φαινόταν ότι πρόκειται για ένθερμο υποστηρικτή του Τραμπ.

Η πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Αμερικανικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάρα Χίρσλαντ, εξέδωσε δήλωση, όπου καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες της εισβολής στο Καπιτώλιο: «Αυτά τα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες των ΗΠΑ και της Ολυμπιακής ομάδας της».

«Σε όλο τον κόσμο, οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλά στάνταρντ, ενώ εκπροσωπούν τη χώρα μας εντός και εκτός των γηπέδων στα οποία ανταγωνίζονται. Αυτό που συνέβη στην Ουάσιγκτον, ήταν μια περίπτωση όπου αυτό το επίπεδο αυτό ξεκάθαρα δεν έχει επιτευχθεί. Οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι επιτέθηκαν στους πυλώνες της δημοκρατίας που εκπροσωπούμε τόσο περήφανα», έγραψε η Χίρσλαντ στο twitter.

Ο 38χρονος πρώην αθλητής αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, του 2004 και του 2008. Κατέκτησε δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ως μέλος της αμερικανικής ομάδας σκυταλοδρομίας ελεύθερης κολύμβησης 800 μέτρων, καθώς και δύο χάλκινα στα 400 μέτρα ελεύθερο ατομικό. Είναι επίσης κάτοχος οχτώ μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις