Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αμέσως έκανε την πρώτη του ανάρτηση από τον λογαριασμό του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ. στο Twitter.

Και έγραψε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε κρίσεις σαν κι αυτή. Γι’ αυτό σήμερα πηγαίνω στο Οβάλ Γραφείο για να αρχίσω κατευθείαν την δουλειά και να δράσω γενναία για να ανακουφιστούν οι αμερικανικές οικογένειες».

Ο νέος λογαριασμός, @PresElectBiden, μετατράπηκε σε επίσημο λογαριασμό @POTUS (Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών) ανήμερα της ορκωμοσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κληρονόμησε τους 13 εκατομμύρια οπαδούς του λογαριασμού Potus όταν μεταβιβάστηκε σε αυτόν από τον Ομπάμα, κάτι που δεν θα συμβεί στην περίπτωση του Μπάιντεν.   Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου ενημερώθηκε για την κίνηση πριν από λιγότερο από ένα μήνα και είπε ότι αυτό σημαίνει ότι «η διοίκηση Μπάιντεν θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν».

Το Twitter δεν εξήγησε γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση και ανέφερε ότι δεν είχε τίποτα άλλο να προσθέσει πέρα από μια επίσημη ανάρτηση που θα καθορίζει τα σχέδια μετάβασης.   Στο μήνυμα ανέφερε πως «Αυτοί οι θεσμικοί λογαριασμοί δεν θα διατηρήσουν αυτόματα τους ακόλουθους από την προηγούμενη διοίκηση» χωρίς να δίνεται κάποια διευκρίνιση.

Ωστόσο, σημείωσε ακόμα ότι οι χρήστες που προηγουμένως ακολουθούσαν τους επίσημους λογαριασμούς @POTUS και @VP (Αντιπρόεδρος) ή τους προσωπικούς λογαριασμούς του Μπάιντεν και της εκλεγμένης αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις θα λάβουν ειδοποιήσεις, όπου θα τους δίνεται η επιλογή να ακολουθήσουν τον νέο λογαριασμό.

Η ομάδα του Μπάιντεν έχει επίσης ξεκινήσει το @FLOTUSBiden για τη μελλοντική πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν αλλά και έναν ολοκαίνουργιο επίσημο λογαριασμό, @SecondGentleman, για τον σύζυγο της Καμάλα Χάρις.

Το πρώτο tweet της Κάμαλα Χάρις από τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Νωρίτερα και η Κάμαλα Χάρις έκανε την πρώτη της ανάρτηση γράφοντας «Έτοιμη να υπηρετήσω» από τον λογαριασμό της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις