Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους του Καταντούν στο νεπάλ, διαδηλώνοντας σε μορφή “νεκρικής πομπής” μετά τον βιασμό και την δολοφονία της 17χρονης Μπαγιράτι Μπάτα. Νεαρή αγνοούνταν από τις 4 Φεβρουαρίου. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε ένα φαράγγι κοντά στο χωριό της, στο Μπαϊταντί, του δυτικού Νεπάλ.

Σύμφωνα με το πόρισμα της αστυνομίας, η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε. Σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές, φορώντας λευκά ρούχα, ως ένδειξη πένθους, μετέφεραν μια νεαρή γυναίκα σε ένα φορείο από μπαμπού, η οποία συμβόλιζε τα θύματα βιασμών και δολοφονιών. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες, κάλυψαν τα μάτια τους με μια μαύρη κορδέλα σε μια συμβολική διαμαρτυρία κατά της «τύφλωσης» της κυβέρνησης μπροστά στον πολλαπλασιασμό των υποθέσεων βιασμού. «Βρισκόμαστε εδώ για να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση. Ο δολοφόνος πρέπει να τιμωρηθεί», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρίκα Τάπα ενώ μια άλλη διαδηλώτρια, η Ανούσκα Πάντεϊ, τόνισε πως δεν αποδίδεται δικαιοσύνη στα θύματα. «Εάν αύριο κάτι συμβεί σε εμένα ή σε κάποια που αγαπώ, ποιος θα ευθύνεται; Ποιος θα αποδώσει δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 2018, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους μετά τον βιασμό και τη δολοφονία ης 13χρονης Νιρμάλα Παντ. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν λαμβάνει κατάλληλα μέτρα στις υποθέσεις βιασμού. Σε ένα βίντεο διακρίνονταν αστυνομικοί να καταστρέφουν αποδείξεις. Σχεδόν 2.100 υποθέσεις βιασμών καταγράφηκαν στο Νεπάλ το 2020, ήτοι ο διπλάσιος αριθμός από τις λιγότερες από 1.000 που καταγράφηκαν το 2015, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις