Η CEO του Youtube, Σούζαν Γουοτζίσκι, σε μια διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο και CEO του Ατλαντικού Συμβουλίου, Φρέντερικ Κέμπε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021,  δήλωσε ότι το επίσημο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται τελικά να επαναλειτουργήσει μόνο και όταν απομακρυνθεί ο κίνδυνος βιαιοπραγιών.  Σύμφωνα με την Γουοτσίσκι, θα υπάρξει αξιολόγηση των καταστάσεων και εφόσον κριθεί ότι ο κίνδυνος βίας έχει απομακρυνθεί, τότε το επίσημο κανάλι του θα μπορεί να ανεβάσει ξανά νέες δημοσιεύσεις. Κύριο λόγο στην αξιολόγηση θα παίξουν οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Youtube της Alphabet Inc διέγραψε σχετικό video από το κανάλι του Russia Today (RT) με ομιλία του πρώην Αμερικανού προέδρου, από την ετήσια Συνδιάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAP) στη Φλόριντα. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ από την αποχώρησή του από το πολιτικό προσκήνιο.

Για την ώρα  πάντως οι αστυνομικές αρχές, το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς την 3η Μαρτίου σήμανε νέος συναγερμός για επίθεση στο Καπιτώλιο από παραστρατιωτική ομάδα που συνδέεται με τις ταραχές του Ιανουαρίου. Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη συνεδρίασή της ενώ η αστυνομία του Καπιτωλίου χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική.

Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τέως προέδρου των ΗΠΑ έκλεισαν ή τέθηκαν σε αναστολή μετά την αιματηρή εισβολή των ακραίων υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου. Η εν λόγω απόφαση στηρίχθηκε στους ισχυρισμούς των CEO των λεγόμενων social media, πως η ρητορική και οι δημοσιεύσεις του Τραμπ, υποκινούν βία και παραβιάζουν τους όρους κοινότητας. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την αθώωσή του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού από τη Γερουσία, ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να του επιτρέψουν την επαναλειτουργία των λογαριασμών του. Μέχρι στιγμής, μόνο το Twitter έχει γνωστοποιήσει ότι η απαγόρευση προς το πρόσωπό του είναι ισόβια. «Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε μόνιμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός», δήλωσε ο Νεντ Σέγκαλ στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις