Αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σοκ, με τη Μέγκαν να λέει ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία όταν ζούσε στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, ενώ το χρώμα του δέρματος που μπορεί να είχε ο γιος της προκαλούσε ανησυχίες.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού πραγματοποιούν συναντήσεις με αντικείμενο τη διαχείριση της κρίσης, με τον ανταποκριτή του BBC να σημειώνει πως «είναι όλο και πιο μη βιώσιμο για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να μην πουν τίποτα» αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Χάρι και της Μέγκαν. Ωστόσο, το παλάτι δεν θέλει να βιαστεί για να πάρει θέση.

Η Daily Mail μεταδίδει πως το Παλάτι έχει παραλύσει από τον «τρόμο και την απογοήτευση», με τον πρίγκιπα Χάρι να κατηγορείται ότι «ανατίναξε την οικογένειά του». Η Βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχαν στις κρίσιμες συζητήσεις σχετικά με την αντίδρασή τους στις αποκαλύψεις του Χάρι και της συζύγου του.

Με την πίεση να αυξάνεται για να δοθεί μια απάντηση σήμερα, πηγές από το Παλάτι έκαναν λόγο για ένα κλίμα «έντονου προσωπικού σοκ και θλίψης» που ο πρίγκιπας «πάτησε το πυρηνικό κουμπί για την ίδια του την οικογένεια».

H Republic, οργάνωση που αγωνίζεται για την κατάργηση της μοναρχίας σχολίασε για τις εξελίξεις: «Η μοναρχία μόλις επλήγη από την χειρότερη κρίση της από την παραίτηση του 1936. Είτε για το καλό της Βρετανίας είτε για το καλό των νεώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας αυτός ο σάπιος θεσμός πρέπει να φύγει».

Ακολουθούν κάποια από τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου

Express: «Τόσο λυπηρό που φτάσαμε ως εδώ»

Times: Το Παλάτι σε αναταραχή για τους ισχυρισμούς της Μέγκαν για ρατσισμό

Guardian: Το Παλάτι σε κρίση μετά τους συνταρακτικούς ισχυρισμούς για ρατσισμό

Mirror: Η χειρότερη βασιλική κρίση σε 85 χρόνια

Daily Mail: Τι έκαναν;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις