Στην ανάκληση στη Μόσχα του πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, προχώρησε η Ρωσία, «προκειμένου να αναλυθεί τι πρέπει να γίνει στο πεδίο των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ». Πρόκειται για διπλωματική αντίδραση προς τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν που ονομάτισε τον Πούτιν ως τον ενορχηστρωτή των παρεμβάσεων στις εκλογικές διαδικασίες της.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «δολοφόνο» αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του. Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια εκτενούς συνέντευξης στο ABC και τον ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Στεφανόπουλο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν δεν υποστηρίχθηκαν από στοιχεία και τραυματίζουν τις διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

Σε ερώτηση για τη νέα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενέκρινε επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των πρόσφατων προεδρικών εκλογών για την φθορά του Μπάιντεν, την υποστήριξη του Τραμπ, την υπονόμευση των εκλογών και την καλλιέργεια κλίματος διχασμού στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν είπε «θα πληρώσει ένα τίμημα».

«Ξέρετε λοιπόν τον Πούτιν. Νομίζετε ότι είναι δολοφόνος;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ευθέως ο Μπάιντεν «Ναι, το νομίζω» και όπως προσέθεσε «το τίμημα που θα πληρώσει θα το δείτε σύντομα», αν και παραδέχθηκε ότι την ίδια στιγμή θέματα αμοιβαίου συμφέροντος συνεχίζουν να διευθετούνται με συνεργασία, όπως η νέα συνθήκη START για τα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο χωρών. Υπάρχει ωστόσο και η άλλη πλευρά, τόνισε ο Μπάιντεν, όπως η τελευταία υπόθεση ψηφιακής κατασκοπείας της SolarWinds. «Δεν πρόκειται να ανακοινώσω τι θα κάνω, αλλά θα το καταλάβει».

Αξίζει να σημειωθεί μία αναφορά Μπάιντεν σε διάλογο που είχε στο παρελθόν με τον Πούτιν, όπου του είχε πει ότι «δεν έχει ψυχή». Και κατά τον ίδιο, η απόκριση του Ρώσου προέδρου ήταν «καταλαβαινόμαστε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις