Σε μια αξιοσημείωτη κίνηση προέβησαν οι άνθρωπο των Marvel Comics! Ο λόγος είναι πως την τρέχουσα εβδομάδα παρουσίασαν τον πρώτο γκέι χαρακτήρα στην 80χρονη ιστορία του Captain America. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούνιο, μήνα κατά τον οποίο πραγματοποιούνται παραδοσιακά οι παρελάσεις και εκδηλώσεις Pride ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για τον νεαρό «Άαρον Φίσερ», ο οποίος θα συμπεριληφθεί στην επερχόμενη miniseries βιβλίων κόμικ με τίτλο «United States of Captain America», σύμφωνα με το Entertainment Weekly.

Η σειρά κόμικ «The United States of Captain America», γραμμένη από τον Κρίστοφερ Κάντγουελ και εικονογραφημένη από τον Ντέιλ Ίγκλσαμ, ακολουθεί τέσσερις χαρακτήρες — τον Στιβ Ρότζερς, τον Σαμ Γουίλσον, τον Μπάκι Μπαρνς, και τον Τζον Γουόκερ — καθώς αναζητούν την χαμένη ασπίδα του Στιβ. Στην αποστολή τους συναντούν ανθρώπους που έχουν εμπνευστεί από τον Captain America και όσα συμβολίζει, και προσπαθούν καθένας με τον δικό του τρόπο να βοηθήσουν την κοινωνία τους.

Ο «Άαρον Φίσερ» ή αλλιώς «Captain America of the Railways» είναι ένας από αυτούς τους ήρωες, που όμως δεν έχουν ικανότητες υπερστρατιώτη όπως ο Στιβ. Στόχος του συγκεκριμένου χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Άαρον Τρουχίλο και την transgender καλλιτέχνιδα Τζαν Μπαζαλντούα (συντελεστές στο πρώτο τεύχος της σειράς) είναι να υπερασπίζεται απέναντι στους κινδύνους τους νέους που βρέθηκαν άστεγοι, είτε λόγω φτώχειας είτε επειδή το έσκασαν από το σπίτι τους.

«Ο Άαρον είναι εμπνευσμένος από τους ήρωες της queer κοινότητας: ακτιβιστές, ηγέτες, και καθημερινούς ανθρώπους που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή» είπε ο Τρουχίλο σε μία δήλωσή του, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει πως αυτός ο χαρακτήρας θα αρέσει στους αναγνώστες, και ότι θα βοηθήσει στο να γεννηθεί η επόμενη γενιά από ήρωες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις