Ένα ασυνήθιστο περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση για λίγα λεπτά στη Δανία, όταν κατά τη διάρκεια live ενημέρωσης για το εμβόλιο της AstraZeneca, μία γυναίκα λιποθύμησε. Πρόκειται για ανώτατη αξιωματούχος στον τομέα της Υγείας στη Δανία, η οποία έχασε τις αισθήσεις της, την ώρα που ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωνε τα μελλοντικά σχέδια της Κοπεγχάγης σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι συνεργάτες της έσπευσαν κατευθείαν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία της και να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, ότι θα σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca εναντίον της COVID-19 στο εμβολιαστικό πρόγραμμά της.

«Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca», ανέφερε σε ανακοίνωση. Είχαν προηγηθεί πολλά δημοσιεύματα από Μέσα Ενημέρωσης, περί απόφασης να σταματήσει να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες τη διαδικασία στην χώρα, μετέδωσε το δίκτυο TV 2.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με τη σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι “πολύ μεγαλύτερος” από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις