Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί με ανακοίνωσή του τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, η οποία ανέβηκε στο επίπεδο 4 όσον αφορά την έξαρση του κορονοϊού, όπως επίσης και για αυξημένο κίνδυνο να υπάρξουν επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων 10 χλμ. μακριά από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες μπορεί να στοχεύσουν τουριστικούς χώρους, αγορές και εμπορικά κέντρα, κτίρια τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας (της Τουρκίας) συνέλαβαν χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, για πολιτικούς λόγους και για φερόμενους δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σε πολίτες των ΗΠΑ απαγορεύεται επίσης η έξοδος από την Τουρκία, ενώ η συμμετοχή Αμερικανών πολιτών σε διαδηλώσεις, που δεν εγκρίνει η Τουρκία, καθώς και αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσουν τη σύλληψή τους», προειδοποιεί το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις