Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του ιού έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Ινδία. Η κατάσταση με τα κρούσματα δεν αποκλιμακώνεται, μιας και ο μέσος όρος των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση έφθασε σε ιστορικό υψηλό το τελευταίο 7ήμερο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που έχει ταυτοποιηθεί στη χώρα της Ασίας εγείρει ανησυχία σε παγκόσμια κλίμακα.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 329.942 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπέκυψαν ακόμη 3.876 ασθενείς με την COVID-19, κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 249.992 νεκρούς επί συνόλου 22,99 εκατ. μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία, που επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα.

Η Ινδία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βάσει του μέσου όρου των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση: στη χώρα αυτή καταγράφεται ο ένας στους τρεις θανάτους που οφείλονται στη νόσο στην υφήλιο, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 390.995, επίπεδο άνευ προηγουμένου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία πέρυσι κατατάσσεται σε αυτά που εγείρουν μεγαλύτερη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς σύμφωνα με ακόμη προκαταρκτικά δεδομένα από μελέτες σε εξέλιξη εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις