Το αεροσκάφος της Ryanair που αναγκάστηκε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021, να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βίλνιους, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα FlightRadar που παρακολουθεί τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Ανάμεσα στους 171 επιβάτες, βρίσκονται 11 Έλληνες και 1 Κύπριος.

Στο αεροδρόμιο περίμεναν υποστηρικτές του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, Ραμάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές της Λευκορωσίας και κινδυνεύει με θανατική ποινή. Ο Λιθουανός πρόεδρος, Αλεξάντρ Λουκασένκο, έδωσε εντολή να απογειωθούν μαχητικά για να αναγκάσουν το αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 21:00, η πτήση της Ryanair, απογειώθηκε για τον προορισμό της, το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπως ανέφερε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλέαν.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε «τίποτα το δυσάρεστο» αφού ενημερώθηκε από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Λευκορωσίας για μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια ενός αεροσκάφους της, στο οποίο δόθηκε η οδηγία να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο, αυτό του Μινσκ. Στην ανακοίνωσή της η Ryanair σημειώνει ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας στους επιβάτες από τις τοπικές Αρχές. Η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις 16.00 GMT (19.00 ώρα Ελλάδας), με τους επιβάτες και το πλήρωμα, πρόσθεσε, ζητώντας συγγνώμη για την καθυστέρηση που «ήταν πέρα από τον έλεγχό της».

Η Ryanair ενημέρωσε για το συμβάν «τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις