Ο τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωσή του ότι έχει κάνει τρεις (!) δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, την ώρα που 50 εκατομμύρια τούρκοι πολίτες περιμένουν ακόμη να κάνουν την πρώτη δόση.

Στη διάρκεια live συνέντευξής του στο κρατικό δίκτυο ΤRT ο Ερντογάν είπε ότι έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου. «Έλεγξα αν υπήρξε αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων μου. Έφθασα τις 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόμετρο), δόξα τω Θεώ», δήλωσε.

Πάνω από 29,25 εκατ. δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό έχουν χορηγηθεί σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στην Τουρκία των 84 εκατ. κατοίκων από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας τον περασμένο Ιανουάριο. Πάνω από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση, τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα έλλειψης εμβολίων, με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά να ανακοινώνει προ ημερών ότι αναμένονται μέχρι τα μέσα Ιουνίου 12 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις εναντίον του Τούρκου Προέδρου προκάλεσαν οξύτατες αντιδράσεις. Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Εζέλ ρώτησε που βρήκε ο Ερντογάν το δικαίωμα να κάνει έξτρα δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι υγειονομικοί της χώρας αδυνατούν. «Οφείλετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στα τέλη του 2020, όταν δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο για κανέναν στη χώρα», είπε.

Ο Ερντογάν έκανε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου στις 14 Ιανουαρίου – και μάλιστα παρουσία τηλεοπτικού φακού για να κατευνάσει τις ανησυχίες των πολιτών αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του – και τη δεύτερη στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ παραμένει άγνωστο πότε έκανε, όπως λέει, την τρίτη δόση.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του CHP, Ενγκίν Οζκότς επιτέθηκε στον Ερντογάν για τις τρεις δόσεις ενώ στον χορό των επικρίσεων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λοιμωξιολόγων στην Τουρκία, Μεχμέτ Τσεϊχάν: «Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εφαρμογή της τρίτης δόσης του εμβολίου», τόνισε σημειώνοντας ότι αρμόδιες Αρχές ακόμη δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό αίτημα για έξτρα δόση των υγειονομικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις