Άμεση ήταν η αντίδραση του πολιτικού κόσμου της Γαλλίας μετά το περιστατικό της επίθεσης κατά του Εμμανουέλ Μακρόν από πολίτη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ, σχολίασε πως η επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν είναι επίθεση στη δημοκρατία. «Δημοκρατία σημαίνει διάλογος, αντιπαράθεση ιδεών, παράθεση διαφωνιών που εισακούονται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει επιθετικότητα, λεκτική και ακόμη περισσότερο σωματική βία», είπε ο Καστέξ.

Αντιδράσεις από Μελανσόν και Λεπέν

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε χρήστης του Twitter, πρώτος αντέδρασε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος «τουιτάρει πιο γρήγορα και από τη σκιά του».Ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» έγραψε: «Αυτή τη φορά αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε πως οι βίαιοι περνούν στη δράση; Στηρίζω τον πρόεδρο».

Λίγα λεπτά αργότερα, η κύρια αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Μαρίν Λεπέν, καταδίκασε κι εκείνη την επίθεση.

«Αν ο δημοκρατικός διάλογος μπορεί να γίνει δριμύς, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να ανεχτούμε σε καμία περίπτωση τη σωματική βία. Καταδικάζω απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση με στόχο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», έγραψε η πρόεδρος των Γάλλων εθνικιστών.

Η γαλλική δεξιά καταδικάζει την επίθεση

Η Βαλερί Πεκρές, από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες για την προεδρική κούρσα με το κόμμα της γαλλικής δεξιάς και νυν επικεφαλής της περιφέρειας «Ιλ Ντε Φρανς», καταδίκασε και εκείνη την επίθεση σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν. «Καταδικάζω έντονα την επίθεση της οποίας θύμα υπήρξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Καμία πολιτική διαφωνία δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους βία. Αρκετοί εκλεγμένοι και εκπρόσωποι των αρχών έχουν πέσει θύματα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ο Ξαβιέ Μπερτράντ, πολιτικός και εκείνος με το κόμμα Le Republicains, σημείωσε: «Καταδικάζω με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα την απαράδεκτη χειρονομία της οποίας υπήρξε θύμα ο Εμανουέλ Μακρόν. Καμιά πολιτική διαφωνία δεν δικαιολογεί τη βία. Ο σεβασμός των θεσμών της Δημοκρατίας και των εκπροσώπων της είναι βασικό αξίωμα του δημοκρατικού βίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις