Ο Αντόνιο Γκουτέρες επανεξελέγη την Παρασκευή ως γενικός γραμματέας του ΟΗΕ! Οι πρέσβεις στην αίθουσα συνελεύσεων άρχισαν να χειροκροτούν καθώς ο πρόεδρος της συνέλευσης Βόλκαν Μπόζκιρ ανακοίνωσε την επανεκλογή Γκουτέρες, ο οποίος θα κάνει τη δεύτερη θητεία του.

Σύμφωνα με το Reuters, μεγάλο μέρος της πρώτης θητείας του Αντόνιο Γκουτέρες επικεντρώθηκε στο να διατηρήσει τις ισορροπίες εντός των Η.Ε καθώς ο τότε νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβήτησε αρκετές φορές την αξία του διεθνούς οργανισμού.

Ο.Γκουτέρες θα παραμείνει για άλλα πέντε χρόνια στο «τιμόνι» του ΟΗΕ που απαρτίζεται από 193 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων έχει υπάρξει πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 1995 έως το 2002 και επικεφαλής του οργανισμού προσφύγων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2005 έως το 2015.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη αντιμετώπισαν ιστορικές προκλήσεις και ότι ελπίζει ότι με τον Γκουτέρες στο τιμόνι «τα επόμενα πέντε χρόνια θα δούμε περισσότερη ειρήνη, περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη ευημερία». Η ίδια πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και πολιτική βούληση από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις