Περιορίζει εκ νέου τις προσδοκίες για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τις νέες σημερινές δηλώσεις του, καθώς προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εμπόδια και καθυστερήσεις στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι να παραμείνει η χώρα ασφαλής από τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

«Θέλω να τονίσω ότι το τρέχον έτος, ανεξαρτήτως του τί θα συμβεί, θα είναι δύσκολο για τα ταξίδια: Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν εμπόδια, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, επειδή η προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε την χώρα ασφαλή και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, ο Τζόνσον απάντησε: «Το εξετάζουμε, όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι θα δοθεί έμφαση ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προτατεύσουμε την χώρα από την επανεμφάνιση του κορονοϊού».

Οι δηλώσεις αυτές βάζουν ξανά φρένο στις προσδοκίες ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει στροφή 180 μοιρών στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη», που χωρίζει τους προορισμούς σε πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους.

Όπως είχαν αναφέρει διάφορα ειδησεογραφικά μέσα το Λονδίνο εξέταζε τις τελευταίες ημέρες να επιτρέψει τα ελεύθερα ταξίδια προς 150 χώρες για τους Βρετανούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μία τέτοια εξέλιξη θα έδιδε σημαντική ώθηση στις αεροπορικές εταιρείες αλλά και σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις