Κτίριο δώδεκα ορόφων κατέρρευσε μερικώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 24 Ιουνίου 2021, κοντά στην παραλία του Μαϊάμι, στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Σε εξέλιξη είναι τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Αν και έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για θανάτους και τραυματισμούς από την κατάρρευση του κτιρίου στην πόλη Σερφσάιντ, στο βόρειο τμήμα του Μαϊάμι Μπιτς, το ABC News μετέδωσε ότι οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με το CBS τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο NBC 6 South Florida, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ζωντανό από τα χαλάσματα ένα αγόρι.

«Πρόκειται για μια φρικτή καταστροφή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κτίρια δεν πέφτουν έτσι απλά», δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος του Σέρφσαϊντ.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σωρός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

Η Αστυνομία έκλεισε τους κοντινούς δρόμους, ενώ δεκάδες οχήματα διασωστικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών έσπευσαν στο σημείο.

Η πολυκατοικία, η οποία ήταν μέρος του συγκροτήματος Champlain Towers South, χτίστηκε το 1981. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσοι άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις