Οι αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στον Μπόρις Τζόνσον αλλά και στον ίδιο τον Ματ Χάνκοκ, εν τέλει έφεραν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του Βρετανού υπουργού Υγείας.

Το ροζ σκάνδαλο που ξέσπασε στη Ηνωμένο Βασίλειο, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Χάνκοκ, ήρθε στο φως από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.

Το πρόβλημα, προφανώς, ήταν πως η σχέση αυτή ήταν εξωσυζυγική και για τους δυο ενώ συνοδεύτηκε και με κάποιες φωτογραφίες των «πρωταγωνιστών». Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, για τους Βρετανούς δεν ήταν μόνο το παράνομο της σχέσης. Οι φωτογραφίες του Χάνκοκ με την Κολαντάντζελο να είναι αγκαλιασμένοι και να φιλιούνται, είχαν τραβηχτεί πριν από την άρση των μέτρων.

Αμφότεροι, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό κι αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα και να δώσει τροφή στα media για αυστηρότατη κριτική.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε αφόρητες πιέσεις να απομακρύνει από τη θέση του υπουργού τον Ματ Χάνκοκ και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News το απόγευμα του Σαββάτου, ο Βρετανός πολιτικός υπέβαλλε την παραίτησή του, γεγονός που επιβεβαιώνει και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε ο ίδιος ο Ματ Χάνκοκ στο Twitter, έκανε γνωστό πως παραιτείται για λόγους ευθιξίας. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις και την επιβολή των μέτρων κατά του κορονοϊού, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα τα τηρούν κατά γράμμα. Από τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταγραφεί να καταπατά αυτά τα μέτρα, όπως ανέφερε, δεν είχε άλλη επιλογή από την παραίτηση…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις