Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Nacho Sanchez Amor δήλωσε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι λίγο καλύτερες από πέρυσι και ότι υπάρχει βάση για διάλογο, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η χειρότερη περίοδος για τις σχέσεις Άγκυρας-Βρυξελλών.

Ο Αμόρ, ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσει την ακρόαση του Οσμάν Καβάλα, ο οποίος δικάζεται με την κατηγορία της ενορχήστρωσης των γεγονότων στο πάρκο Γκεζί, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους είπε έχει αποκτηθεί μία θετική δυναμική με τη μείωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου υψηλού επιπέδου στην ανατολική Μεσόγειο. Το περιβάλλον είναι πιο ευνοϊκό για να ξεκινήσει ξανά μια συζήτηση, υποστήριξε. Ωστόσο, ήταν αρνητικός όσον αφορά την ευρω-τουρκική ατζέντα.

Η Τουρκία δεν θέλει ΕΕ

«Η Τουρκία φαίνεται απρόθυμη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σήμερα. Επομένως, βλέπουμε μια παύση στη διαδικασία ένταξης. Δεν επιδιώκουμε κάτι άλλο με την Τουρκία εκτός από την ένταξη, θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία ένταξης».

Γιοκ στην τελωνειακή ένωση!
«Εάν η επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης έρθει στο ΕΚ για έγκριση, το Κοινοβούλιο δεν θα δώσει το πράσινο φως σε αυτό αν δεν υπάρξει σαφής πρόοδος στον τομέα της δημοκρατίας».

Υπόθεση Οσμάν Καβάλα

«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να αναγνωρίσουν τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Εκδόθηκε απόφαση για συνέχιση της κράτησης του Οσμάν Καβάλα, η οποία στέλνει ένα κακό μήνυμα στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις