«Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ την αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί και τη διακοπή των σχέσεων», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, που επισκέφθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας.

Νωρίτερα σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο «τουρκοκυπριακός λαός και η Τουρκία δε θα μπουν σε κανένα παιχνίδι και ότι θα συνεχίσουν να είναι δύναμη στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν τη διαιώνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δε θα καταλήξουν σε καμία εξαναγκασμένη, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει ξανά σύγκρουση, την οποία κανείς δε θέλει.

«Θέλουμε κι εμείς μια συμφωνία στην Κύπρο. Υπάρχει αρκετή ειρήνη και για τους δύο λαούς στην Κύπρο. Κι εκείνοι (οι Κύπριοι) θα πρέπει να κάνουν την προσευχή τους στην Τουρκία και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η ειρήνη έχει έρθει στο νησί, ο νότος έχει αναπτυχθεί, η ΤΔΒΚ έχει αναπτυχθεί, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες επενδύσεις», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Όσον αφορά στα Βαρώσια ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι θα συμβάλουν θετικά στην οικονομία των Κατεχομένων. Ανέφερε ότι επισκέπτονται τα Βαρώσια 250 χιλιάδες άτομα το χρόνο.
Κιράν: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερή βήματα της Κύπρου με τους συμμάχους της

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας προς το ψευδοκράτος σε κάθε τομέα, καθώς κι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της θα προστατεύονται πάντα.

Ο Κιράν δήλωσε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση και όλες οι πλευρές πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της «ΤΔΒΚ».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν θα επιτρέψουν τα μονομερή βήματα της ‘νότιας Κύπρου’ με κάποιους συμμάχους στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι έχουν σταματήσει αυτές τις προσπάθειες με νομικά, πολιτικά και στρατιωτικά επιχειρήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις