Στο αρχείο έθεσε το δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ τη μήνυση εναντίον των Nirvana για παιδική πορνογραφία, που κατέθεσε στα τέλη Αυγούστου ο Σπένσερ Έλντεν ο οποίος ήταν το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του μυθικού άλμπουμ «Nervermind».

Σημειώνεται ότι στα τέλη Αυγούστου, έναν μήνα πριν από την 30η επέτειο της κυκλοφορίας του άλμπουμ, ο Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας το συγκρότημα μεταξύ άλλων ότι οι γονείς του δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του «και σίγουρα όχι για την εμπορική εκμετάλλευση των φωτογραφιών του ίδιου με παιδοπορνογραφικό χαρακτήρα».

Ο ενάγων, που υποστήριξε ότι δεν έλαβε ποτέ οικονομική αποζημίωση για τη φωτογραφία, αξίωνε το ποσό των 150.000 δολαρίων ως αποζημίωση από το καθένα από τα 15 άτομα σε βάρος των οποίων είχε προσφύγει δικαστικά.

Μεταξύ αυτών τα πρώην μέλη των Nirvana, η εκτελέστρια της διαθήκης του Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ, όπως και ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ.

Απαντώντας στη μήνυση, οι εναγόμενοι υποστήριξαν ότι ο «Έλντεν πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοαποκαλούμενο “μωρό των Νιρβάνα”».

Ο δικαστής, ο οποίος απέρριψε την υπόθεση -καθώς σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, «δεν απάντησε στα επιχειρήματα που αντέτειναν οι δικηγόροι των Nirvana»- έδωσε νέα προθεσμία, έως τις 13 Ιανουαρίου, προκειμένου ο Σπένσερ Έλντεν να καταθέσει νέα μήνυση.

«Θα καταθέσουμε πολύ σύντομα μια δεύτερη μήνυση. Είμαστε πεπεισμένοι πως ο Σπένσερ θα μπορέσει να προωθήσει την υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος του Ρόμπερτ Λούις, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Έχοντας φωτογραφηθεί το 1991 σε ηλικία 4 μηνών, ο Σπένσερ Έλντεν ποζάρει γυμνός μέσα σε μια πισίνα στο εξώφυλλο του «Nevermind», με το βλέμμα του καρφωμένο σε ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου που κρέμεται από ένα αγκίστρι. Με θρυλικά τραγούδια όπως το «Smells Like Teen Spirit», το εν λόγω άλμπουμ πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις