Ιδιαίτερη έκταση έχει πάρει τις τελευταίες ώρες το θέμα της απελευθέρωσης στου Νόβακ Τζόκοβιτς. Κύριο πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο Αυστραλός δικαστής, Άντονι Κέλι, ο οποίος δικαίωσε τον Σέρβο σούπερ σταρ του τένις, «παγώνοντας» κυριολεκτικά με την απόφασή του, τους νομοθέτες της ίδιας του της χώρας.

Ποιος είναι ο Άντονι Κέλι

Όπως είναι φυσικό για έναν δικαστικό λειτουργό, ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά γύρω από την προσωπικότητά του. Παρόλ’ αυτά, από μια αναδίφηση στα αρχεία της Ένωσης Δικαστών Αυστραλίας, ανασύρεται ότι πχ προτού ενταχθεί στο δικαστικό σώμα, ο Άντονι Κέλι ασκούσε τη δικηγορία, ως εταίρος σε ένα γραφείο παροχής νομικών υπηρεσιών. Μάλιστα, ένας από τους συνεταίρους του ήταν ελληνικής καταγωγής -τουλάχιστον όπως μαρτυρά η επωνυμία του γραφείου: Kelly, Anastassiou, Strang, Bromberg και Atkinson.

Το παρωνύμιο του εν λόγω γραφείου στη δικηγορική συντεχνία της Μελβούρνης ήταν «KASBA», όχι όμως διότι υπήρχε οποιαδήποτε συνάφεια με τα παλιά οχυρωμένα τμήματα των πόλεων της Βόρειας Αφρικής. Το «KASBA» προέκυψε από τα αρκτικόλεξα των 5 δικηγόρων.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως νομικού, ο Κέλι προσέφερε τις υπηρεσίες του ως συνεργάτη της Νομικής Σχολής στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα μέντορα για τελειόφοιτους και ασκούμενους σπουδαστές.

Ως δικηγόρος, ο Άντονι Κέλι ειδικεύτηκε στο εταιρικό δίκαιο, με παραστάσεις στο Ανώτατο και το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, εκπροσωπώντας κολοσσούς όπως η Exxon Mobil, τράπεζες κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική του ζωή, οι μόνες μέχρι στιγμής γνωστές πληροφορίες είναι ότι η σύζυγός του ονομάζεται Φιλίπα και ότι είναι πατέρας τουλάχιστον μίας κόρης, η οποία τον διαφωτίζει ενίοτε επί ζητημάτων ψηφιακής τεχνολογίας. Ως ανέκδοτο αναφέρεται σχετικά ότι, όταν ο δικαστής Κέλι εγκατέστησε την εφαρμογή Uber στο κινητό του τηλέφωνο ώστε να εξυπηρετείται στις μετακινήσεις του με ταξί, εκείνος αντί για την εγγραφή του ως επιβάτη, κατά λάθος έκανε αίτηση ως υποψήφιος οδηγός.

Τέλος, ο ήρωας των απανταχού οπαδών του Νόβακ Τζόκοβιτς, φαίνεται ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια ή γνώση περί αντισφαιρίσεως. Το αγαπημένο σπορ για τον δικαστή Άντονι Κέλι είναι οι ιπποδρομίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις