Μεγαλώνει η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, τις τελευταίες ώρες, στα social media.

Επίθεση ουκρανικού drone στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανέφερε, με tweet του, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 1 Φεβρουαρίου, το πρακτορείο Russia Today. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας Ρώσος στρατιώτης είναι νεκρός.

«Λάθος μια ρωσική εισβολή»  προειδοποιούν Τζόνσον-Ζελένσκι

Η Βρετανία και η Ουκρανία προειδοποίησαν σήμερα ότι μία ρωσική εισβολή θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, δεσμευόμενες να συνεργαστούν για να ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Κίεβο ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Οι δύο ηγέτες προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος και θα είχε έντονο ανθρωπιστικό κόστος», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Τζόνσον: Ο Πούτιν «έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο» της Ουκρανίας

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο» της Ουκρανίας, σε μία προσπάθεια να επιβάλει μία αλλαγή στην αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, υπογραμμίζοντας πως δεν υπερβάλλει για τη ρωσική απειλή.

«Είναι ένας ξεκάθαρος και άμεσος κίνδυνος. Βλέπουμε συσσώρευση μεγάλου αριθμού στρατευμάτων, βλέπουμε προετοιμασίες για κάθε είδους επιχειρήσεις που συνάδουν με μία επικείμενη στρατιωτική εκστρατεία», ανέφερε ο Τζόνσον, συμπληρώνοντας ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν την Τετάρτη.

«Αφορά συνολικά την αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι νομίζω πως ο πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί να επιτύχει εδώ. Νομίζω ότι προσπαθεί, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο της Ουκρανίας, εκφοβίζοντας την Ουκρανία, να μας υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε επίσης: «Μία περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν μία πολιτική καταστροφή, μία ανθρωπιστική καταστροφή και κατά την άποψή μου θα ήταν επίσης για τη Ρωσία και τον κόσμο μία στρατιωτική καταστροφή».

Ζελένσκι: Η σύγκρουση με τη Ρωσία θα σήμαινε ευρεία πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως μία στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία δεν θα ενέπλεκε μόνο την Ουκρανία αλλά θα οδηγούσε σε έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο, ο Ζελένσκι δήλωσε μεταξύ άλλων πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στην αντιπαράθεση της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Σημείωσε ότι η Ουκρανία υιοθετούσε μία υπεύθυνη προσέγγιση στη συμφωνία του Μινσκ για τον τερματισμό του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, αλλά διαφώνησε με τη Ρωσία στη συνέχεια για το πώς θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν.

Η Ρωσία, η οποία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014 και στήριξε τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών, εγείροντας φόβους ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στη γείτονά της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις