Ουκρανία: Ερωτήματα προκάλεσε η, προς στιγμήν, διακοπή της ζωντανής μετάδοσης της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στο γεμάτο στάδιο της Μόσχας Λουζνίκι. Ξαφνικά εμφανίστηκαν πλάνα με πλήθη να τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια που παίζονταν στην εκδήλωση.

Ο κ. Πούτιν γιόρταζε την επέτειο της κατάληψης της Κριμαίας στο στάδιο της Μόσχας ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους οπαδών του.

Το πλήθος κυμάτισε σημαίες και φώναζε «Ρωσία, Ρωσία» ενόσω εκφωνούσε την ομιλία του.

Αλλά ενώ φαινόταν ακόμα να μιλάει, η εκπομπή κόπηκε ξαφνικά, για να επανέλθει λίγο αργότερα με την ομιλία του Ρώσου προέδρου να αρχίζει ξανά…
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ανακοίνωσε ότι ένα τεχνικό σφάλμα κρύβεται πίσω από τη διακοπή της μετάδοσης της ομιλίας.

«Γενοκτονία στο Ντονμπάς»

Ο Πούτιν έκανε λόγο ξανά για «γενοκτονία στο Ντονμπάς», επιχειρώντας για άλλη μια φορά να «αιτιολογήσει» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τον «ηρωισμό του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία»

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν γέμισαν το Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία και όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις