Βασίλισσα Ελισάβετ: Το ντοκιμαντέρ θα επικεντρώνεται κυρίως στα πρώτα χρόνια, από την ημέρα της γέννησής της έως τη στέψη της το 1953, σε ηλικία 27 ετών.

Είναι η πρώτη φορά που η 96χρονη βασίλισσα παραχωρεί πρόσβαση σε εκατοντάδες προσωπικά βίντεο της βασιλικής οικογένειας, γυρισμένα σε περισσότερες από 400 μπομπίνες, που μέχρι πρότινος φυλάσσονταν σε ιδιωτική πτέρυγα των θησαυροφυλακίων του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Οι φωτογραφίες, τα πλάνα και το φωτογραφικό υλικό είναι κυρίως από τα παρασκήνια επίσημων εκδηλώσεων του παλατιού, αλλά και προσωπικά στιγμιότυπα καταγεγραμμένα από τα ίδια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ένα από τα κλιπ καταγράφει την πρώτη επίσκεψη του Φίλιππου στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία το 1946, πριν ανακοινωθεί ο αρραβώνας τους. Διακρίνεται μία χαμογελαστή Ελισάβετ που επιδεικνύει το δαχτυλίδι αρραβώνων της στην κάμερα.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια εξαιρετική ματιά σε μια βαθιά προσωπική πλευρά της Βασιλικής Οικογένειας που σπάνια βλέπουμε και είναι υπέροχο που μπορούμε να το μοιραστούμε με το έθνος καθώς γιορτάζουμε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του BBC, Σάιμον Γιανγκ (Simon Young).

Το ντοκιμαντέρ που έχει τον τίτλο «Elizabeth: The Unseen Queen», θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τους εθνικούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις