Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Fields στην Κοπεγχάγη, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι ένας 22χρονος Δανός.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός», είπε ο αστυνομικός διευθυντής Σόρεν Τόμασεν.

Οι αρχές δεν μπορούν, επίσης, να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στο εμπορικό κέντρο Fields λίγα λεπτά αφότου αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή.

Οι Αρχές ζήτησαν από όσους βρίσκονταν εκεί να τους στείλουν βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους και οτιδήποτε άλλη σχετική πληροφορία είχαν.

Στα πλάνα που πρόβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται πολλοί άνθρωποι να τρέχουν για να βγουν έξω από το Fields.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο έκλεισαν ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια στη γραμμή του μετρό, ανέφερε το BBC.

Μια αυτόπτης μάρτυρας, η Έμιλι Γιέπεσεν, είπε στην εφημερίδα Jyllands-Posten:

«Δεν μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει. Ξαφνικά, επικράτησε χάος».

Σε tweet της, η Αστυνομία της Κοπεγχάγης αναφέρει ότι «ένα άτομο έχει συλληφθεί σε σχέση με τους πυροβολισμούς στο Fields».

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου αυτού. Έχουμε μαζική παρουσία στο χώρο και εργαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα. Θα σας ενημερώσουμε εδώ το συντομότερο δυνατό», αναφέρει εξάλλου το tweet της Αστυνομίας.Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις