Επιστράτευση Ρωσία: Ένα σκληρό βίντεο που αποτυπώνει το πόσο αποφασισμένοι είναι οι Ρώσοι να μην υπακούσουν στη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανήρτησε στο Twitter ο σύμβουλος Εσωτερικών Υποθέσεων του προέδρου της Ουκρανίας.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο Άντον Γκερασένκο έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας 25χρονος πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής στρατολόγο σε στρατολογικό γραφείο στην επαρχία Ιρκούτσκ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ίδιο βίντεο και όπως μεταδίδει το Reuters, ο άνδρας που πυροβόλησε λέει ότι είναι ο 25χρονος Ρουσλάν Ζινίν.

Κατά τον σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας». Κατά τον Γκερασένκο ο στρατολόγος Αλεξάντερ Γελίσεφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι ο στρατολόγος δέχθηκε έναν πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Κόμπζεφ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ο 25χρονος δράστης «ασφαλώς και θα τιμωρηθεί» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το Reuters, έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε στρατολογικά γραφεία με τελευταίες αυτές στο Νταγκεστάν και τη Γιακούτια περιοχές από τις οποίες, όπως καταγγέλλεται, έχει υπάρξει ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός επίστρατων σε σχέση με άλλες περιοχές στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις