Νέα Υόρκη: Ο 34χρονος κατηγορείται για δολοφονία και εγκληματική κατοχή όπλου για τη θανατηφόρα επίθεση εναντίον της διασώστριας, Άλισον Ρούσο-Έλινγκ.

Η γυναίκα ήταν εργαζόμενη στο τμήμα πρώτων βοηθειών της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία την Παρασκευή (30/09).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AP, ο Πίτερ Ζησόπουλος, 34 ετών, κατηγορείται για δολοφονία και εγκληματική κατοχή όπλου για τη θανατηφόρα επίθεση εναντίον της διασώστριας, Άλισον Ρούσο-Έλινγκ, όπως υποστήριξε η τοπική Αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Η Άλισον Ρούσο-Έλινγκ βρισκόταν σε υπηρεσία όταν μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (29/09), κοντά στον σταθμό της, στην Αστόρια του Κουίνς. Ειδικότερα, η 61χρονη κατευθυνόταν προς ένα γωνιακό κατάστημα για να πάρει κάτι να φάει όταν ο Πίτερ Ζησόπουλος φέρεται να τη μαχαίρωσε πολλές φορές. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο Πίτερ Ζησόπουλος έτρεξε στο διαμέρισμά του και ταμπουρώθηκε μέσα, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη αφού τελικά πείστηκε να βγει έξω. Το κίνητρο του μαχαιρώματος ερευνάται

Επισημαίνεται ότι η Άλισον Ρούσο-Έλινγκ υπηρετούσε στην πόλη για 25 χρόνια και ήταν μεταξύ των πρώτων που ανταποκρίθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όπως δήλωσε η εκτελούσα χρέη Επιτρόπου Πυροσβεστικής, Λάουρα Καβάναγκ, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (29/09).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις