Η Ουκρανία προετοιμάζεται για περισσότερα ρωσικά πλήγματα τα επόμενα 24ωρα και η κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες για το ενδεχόμενο να εκκενωθούν περιοχές στην πρωτεύουσα, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται σχετική ηρεμία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα «προετοιμάζουν νέα πλήγματα και όσο έχουν πυραύλους, δεν θα σταματήσουν. Η επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο αυτή που πέρασε».

Από την πλευρά τπου, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επισήμανε ότι τμήμα των 3 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης μπορεί κάλλιστα να απομακρυνθεί και να μετακινηθεί σε περιοχές, όπου οι βασικές υπηρεσίες θα ήταν λιγότερο επιρρεπείς σε διακοπές λειτουργίας λόγω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σφυροκοπήσει τις ενεργειακές εγκαταστάσεις γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

32.000 μη στρατιωτικοί στόχοι έχουν βομβαρδιστεί από την αρχή του πολέμου

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, έχουν υποστεί ζημιές 32.000 μη στρατιωτικοί στόχοι, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιεβγκένιι Γιένιν.

«Οι μη στρατιωτικοί αυτοί στόχοι είναι πρωτίστως ιδιωτικές κατοικίες και πολυκατοικίες αμάχων», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι μόνον το 3% των βομβαρδισμών κατευθυνόταν σε στρατιωτικούς στόχους.

«Στο στόχαστρο των Ρώσων παραμένουν και κρίσιμης σημασίας υποδομές. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερες από 700 κρίσιμης σημασίας υποδομές. Είναι αεροδρόμια, γέφυρες, αποθήκες πετρελαίου, ηλεκτρικοί υποσταθμοί και άλλες» εγκαταστάσεις, κατέληξε ο Γιένιν.

Ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι το πρωί της 24ης Νοεμβρίου τα δύο τρίτα της πόλης είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στη δεξιά όχθη της πόλης δεν υπήρχε νερό. Το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, στην ουκρανική πρωτεύουσα 130.000 πολίτες παρέμεναν χωρίς ρεύμα. Η υδροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλες τις περιοχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις