Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία, πλην της Κριμαίας, έπειτα από τις προειδοποιήσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία ετοιμάζει νέο κύμα επιθέσεων με πυραύλους και drones.

«Ολικός αντιαεροπορικός συναγερμός ήχησε στην Ουκρανία. Κατευθυνθείτε προς τα καταφύγια», έγραψε στο Telegram η ουκρανική συνοριακή υπηρεσία.

Το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε για περαιτέρω στήριξη στο Κίεβο

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν, την Τρίτη, 29/11, να εντείνουν τη στήριξη προς την Ουκρανία και να συνδράμουν στην επισκευή της ενεργειακής της υποδομής. «Η επιθετικότητα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των επίμονων και ασυνείδητων επιθέσεών της προς τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και την ενεργειακή υποδομή, στερεί από εκατομμύρια πολίτες βασικές ανθρώπινες υπηρεσίες», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους μετά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών, στο Βουκουρέστι.

Οι αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας καταδίκασαν, εκ νέου, τη «σκληρότητα της Ρωσίας» εναντίον των αμάχων της Ουκρανίας και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τη χώρα όσον αφορά στις επισκευές, που πρέπει να γίνουν στις ενεργειακές υποδομές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις