Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας θα ψηφίσει τον Δεκέμβριο έναν νέο νόμο, με τον οποίο θα τιμωρείται το σεξ εκτός γάμου με φυλάκιση έως και ενός έτους. Η απαγόρευση θα ισχύσει τόσο για πολίτες της χώρας όσο και για αλλοδαπούς. Η συμβίωση πριν από το γάμο θα απαγορευτεί, επίσης, και όσοι καταδικάζονται ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Η τιμωρία για μοιχεία μπορεί να εφαρμοστεί μόνον εάν υπάρχουν μέρη που υποβάλλουν καταγγελίες στις Αρχές. Για όσους είναι παντρεμένοι, το μέρος που δικαιούται να υποβάλει καταγγελία είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος του δράστη.

Ο νόμος επιτρέπει, επίσης, στους γονείς άγαμων ατόμων να τους καταγγείλουν για σεξουαλική πράξη.

Πολίτες, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, κατέβηκαν στους δρόμους σε ολόκληρη την Ινδονησία με τις κυριότερες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα, Τζακάρτα. Δακρυγόνα και κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν εναντίον διαδηλωτών, που πετούσαν πέτρες στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το Reuters, επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν οι αυστηροί αυτοί κανόνες στην εικόνα της Ινδονησίας ως προορισμού διακοπών και επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις