Έρευνα, η οποία διεξήχθη την Άνοιξη του 2022 από το Ελβετικό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης στις Κοινωνικές Επιστήμες (FORS), αποκάλυψε στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, συνολικά, 148 ανεπιθύμητες σωματικές πράξεις, που θα μπορούσαν να τιμωρηθούν σύμφωνα με το ελβετικό Ποινικό Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων 4 περιπτώσεων βιασμού και 42 περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην έκθεση αναφέρονται, επίσης, καταγγελίες για «αστεία» σχετικά με το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό (38% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα και 27% των ανδρών), επίμονα ή ανάρμοστα βλέμματα (22% των γυναικών και 5% των ανδρών) και συμπεριφορές ή επικρίσεις σχετικά με τη σωματική εμφάνιση (20% των γυναικών και 8% των ανδρών).

Στο Πανεπιστήμιο φοιτούν περίπου 17.100 φοιτητές και διαθέτει 4.400 μέλη σε ερευνητικό, διδακτικό και τεχνικό προσωπικό. Οι υπάλληλοι και το Γραφείο Ισότητας δήλωσαν ότι «ανησυχούν βαθιά» για τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των περιπτώσεων. Τα ευρήματα είναι «συγκρίσιμα» με άλλα παρόμοια ιδρύματα, αλλά παραμένουν «απαράδεκτα και αναξιοπρεπή», έγραψαν στην έκθεση.

Στις αρχές του επόμενου έτους, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Λωζάνης θα παρουσιάσει ένα «αναμορφωμένο σύστημα για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και των διακρίσεων» στο Ίδρυμα και θαα προσλάβει ειδικούς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις