ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Ιβάν Λέκο που είναι ανάμεσα στους υποψήφιους προπονητές της Ένωσης
Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Βέλγιο η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Ιβάν Λέκο για τον πάγκο της.

Όπως όλα δείχνουν ΑΕΚ και Αλμέιδα θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους, καθώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» και τις επίσημες ανακοινώσεις.
Ήδη στο Βέλγιο ο δημοσιογράφος Σάσα Ταβολιέρι αποκάλυψε πως η «Ένωση» εξετάζει την περίπτωση του Ιβάν Λέκο για τον πάγκο της. Μάλιστα αναφέρει πως έχουν γίνει κάποιες επαφές για συμφωνία μεταξύ των δύο. Ωστόσο τονίζει πως προτεραιότητα του 47χρονου Κροάτη είναι να παραμείνει στον πάγκο της Σταντάρ Λιέγης και στο Βέλγιο για οικογενειακούς λόγους.
Ποιος είναι ο Ιβάν Λέκο
Ο Κροάτης τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητή του Ίγκορ Τούντορ στον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2015-2016. Έπειτα ανέλαβε την Σέντ Ντρουιντέν για δύο σεζόν στην πρώτη του ουσιαστικά ομάδα ως προπονητής και ακολούθησε η Κλάμπ Μπρίζ με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Βελγίου τη σεζόν 2017-2018, οπού βρέθηκε και στον δρόμο της Ένωσης για τα playoffs του Europa League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.
Μετακόμισε στα Εμιράτα για λογαριασμό της Αλ Αίν αλλά κάθισε στον πάγκο της μόνο για 18 αγώνες. Την άνοιξη του 2020 επέστρεψε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Αντβέρμπ και κατάκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το κύπελλο Βελγίου. Τον Ιανουάριο του 2021 βρέθηκε στην Κίνα και κάθισε στον πάγκο της SH PORT. Τον Ιανουάριο του 2024 ανέλαβε την Σταντάρ Λιέγης με την οποία σε 60 ματς έχει 14 νίκες, 21 ισοπαλίες και 25 ήττες.