Συγκεκριμένα το άρθρο 2 αναφέρει: Κατ’ εφαρμογή του π.δ 92/2020 ( Α’217 ), με το οποίο ανατίθεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «η αρμοδιότητα συντονισμού των ενεργειών για τη ανάπτυξη της ΕΑΒ και των σχετικών επενδυτικών συμφωνιών, το εν λόγω υπουργείο δύναται για την υποστήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής της ΕΑΒ, να συνάπτει, είτε απευθείας, είτε κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιολόγησης των υποβληθεισών προσφορών, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ή έργου με χρηματοοικονομικούς, νομικούς, επιστημονικούς ή τεχνικούς συμβούλους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον ν.4412/2016 ( Α’ 147).»

Όπως αντιλαμβάνεστε η παρούσα τροπολογία δημιουργεί πολλά ερωτήματα, ως προς τον μελλοντικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ΕΑΒ. Πιθανόν να βρισκόμαστε σε ένα σχεδιασμό για την εξεύρεση ενός στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την εταιρία ή μέρους αυτής ή το management .
Αν αυτό ισχύει, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους της εταιρίας, και παράλληλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα; Δεδομένου ό,τι οικονομικό, νομικό επιτελείο διαθέτει η εταιρία, ενώ επιστημονικοί και τεχνικοί σύμβουλοι στο αεροπορικό αντικείμενο υπάρχουν μόνο σε ξένες μεγάλες κατασκευαστικές αεροπορικές εταιρίες όπως είναι η Lockheed Martin,η Dassault , κ.α. Συνεπώς κάποιες άλλες προθέσεις ενδεχομένως υποκρύπτονται πίσω από το άρθρο 2.
Αντί το υπεύθυνο υπουργείο να σκύψει με ευλάβεια και να δώσει λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα της εταιρίας, ώστε το παραγόμενο προϊόν να παραδίδεται στον πελάτη σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα (C-130H ,P-3B), οι εργαζόμενοι να αμείβονται σύμφωνα με τα αποδεκτά βιομηχανικά πρότυπα και τέλος να υπάρχει σημαντικό κέρδος, δημιουργεί ερωτηματικά που είναι σε βάρος της παραγωγικής διαδικασίας και λειτουργικότητας της εταιρίας.
Είναι γεγονός ότι κανένας από την ΕΑΒ δεν γνώριζε την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας  η οποία αιφνιδίασε τους πάντες, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις για ενδεχόμενη είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην ΕΑΒ.
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σταματήσει το κρυφτούλι και να φροντίσει να ενημερώσει εγκαίρως την ΕΑΒ , τα κόμματα και τον ελληνικό λαό ως προς τον συνολικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΑΒ. Αυτή αποτελεί την μοναδική αεροπορική βιομηχανία της χώρας με μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, εφόσον επικρατήσουν και δρομολογηθούν οι κατάλληλες στρατηγικές και διαδικασίες, ώστε ο λαός μας να αισθανθεί επιτέλους υπερήφανος ως προς την αεροπορική τεχνολογική της ανάπτυξη .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις