Φίλιππος Πλιάτσικας Locomondo «Κλείστε μας μεσα μην αρρωστήσουμε να δούμε ειδήσεις και να κολλήσουμε» τραγουδά ο Φίλιππος με τον Μάρκο Κούμαρη (Locomondo) & τους Livertia. Ένα τραγούδι που υποστηρίζει μεν το «Μένουμε σπίτι» αλλά με κριτική σκέψη απέναντι στην προπαγάνδα και τις υπερβολές των ΜΜΕ.

Ποιος είναι ο Φίλιππος Πλιάτσικας

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Είναι ο κύριος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Πυξ Λαξ. Παράλληλα με το συγκρότημα ακολουθεί και προσωπική πορεία. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τη μουσική από την ηλικία των 12 ετών. Από το 1989 ήταν ιδρυτικό μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος “Πυξ Λαξ” και μέχρι το 2004, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε, έγραψε και τραγούδησε τραγούδια όπως, «Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο», «Μοναξιά Μου Όλα», «Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις» και πολλά άλλα.

Η σόλο σταδιοδρομία του από το 2004 είναι εξίσου εντυπωσιακή και τα άλμπουμ του συνεχίζουν να φτάνουν σε χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις. Μερικά από τα τραγούδια των άλμπουμ είναι: «Τι Δεν Έμαθε Ο Θεός», «Ταξιδεύοντας Με Άλλον Ήχο» (ηχογραφημένο από τη ζωντανή παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κλασσική Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ), «Ένα Βροχερό Ταξί», «Ποιός Έχει Λόγο Στην Αγάπη», «Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα», «Πόλη Χιόνι» και πολλά άλλα.

Ποιοι είναι οι Locomondo

Οι Locomondo ή Λοκομόντο είναι ελληνικό μουσικό συγκρότημα, που έχει τις ρίζες του στην Αθήνα και ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003. Συνδυάζουν τη ρέγκε, τη σκα και τη λάτιν μουσική. Οι στίχοι των κομματιών τους είναι γραμμένοι, κυρίως, στην ελληνική και την αγγλική. Έχουν παίξει με συγκροτήματα, όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba και οι Ska Cubano και με καλλιτέχνες όπως ο Μανού Τσάο.

Το όνομα Locomondo αποτελείται από την ισπανική λέξη loco και την ιταλική mondo, που σημαίνουν τρελός κόσμος. Η συνάντηση του Μάρκου Κούμαρη και του Γιάννη Βαρνάβα κατά τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς και οι παρόμοιες μουσικές τους επιρροές και κατευθύνσεις, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση αυτού του ρέγκε συγκροτήματος, αρχικά, με το όνομα Urbana (αστικός)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις