Σημαντική απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς ο ηθοποιός και σκηνογράφος Βαγγέλης Χατζηνικολάου έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

“Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ακόμα μια αναπάντεχη και πολύ πρόωρη αποχώρηση.. Ο σπουδαίος συνάδελφός μας και καλός φίλος Βαγγέλης Χατζηνικολάου που έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στο θέατρο μας (Εθνικό και Ελεύθερο) Και με αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση κ το σινεμά έφυγε μετά από μάχη με την επάρατο…Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε, δεν θα ξεχάσουμε το ταλέντο σου, την μαχητικότητά σου, την εργατικότητα, το χαμόγελο και το χιούμορ σου” έγραψε ο ηθοποιός.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου (πρώτος από δεξιά) στην παράσταση «Φαύστα» του Μποστ

Άνθρωποι από τον χώρο του θεάτρου αποχαιρετούν τον ηθοποιό μέσα από αναρτήσεις τους στα social media.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Ανάκριση του Π. Βάις.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδα MANIART. Το θεατρικό Press the Button που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού καλύτερου νεοελληνικού έργου, καθώς και η παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς.

Ο ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε πολύ αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην παράσταση «Λυσιστράτη» το 2010, στις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» το 2011 στο Μικρό Παλλάς, στην «Τρελή του Σαγιό» το 2014, στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» το 2015, στον «Συρανό» το 2016, στην «Φαύστα» το 2016, στην «Φιλουμένα» το 2017.

Στιγμιότυπο από την παράσταση “Ο έμπορος του Λας Βέγκας” του Μαρκ φον Χένινγκ

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Αχ αυτά τα φαντάσματα»

Τον Απρίλιο του 2020 ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε αναρτήσει ολόκληρη την παράσταση στο κανάλι του στο YouTube

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου είχε συμμετάσχει στη διασκευή του έργου «Τζάσμιν» που ανέβηκε στο θέατρο Διάνα τις σεζόν 2018-2019, ενώ, το συγγραφικό του ταλέντο είχε δείξει στο θεατρικό έργο «Μόλις Χώρισα» που ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός το 2016.