Το hashtag #nomoremendoni χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες για να ζητήσουν να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τα όσα έγιναν με παραίτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Μάριος Αθανασίου είναι μεταξύ αυτών που στηρίζουν την παραίτηση. Ενδεικτικά, ο Πέτρος Λαγούτης γράφει στην ανάρτησή του στο Instagram:

«Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλαγές που θα καθορίσουν την εξέλιξή του -και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας- και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη , η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν -και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού.

Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία.

Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις