Διάσημος travel blogger πήγε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Οι αγαπημένες του - Έκπληξη με την Αθήνα
Προφανώς ο ταξιδιωτικός προορισμός που θα επιλέξει κάποιος να επισκεφθεί είναι θέμα προσωπικού γούστου... Ο Ντέιλ Πέτερσον μας παρουσιάζει τις δικές του προτιμήσεις ως προς τις πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά κι εκείνες στις οποίες δεν θα ξαναπήγαινε.

«Έχω ταξιδέψει σε κάθε πρωτεύουσα της Ευρώπης -Υπάρχουν 5 στις οποίες θα πήγαινα ξανά αμέσως και 3 τις οποίες θα προσπερνούσα». Αυτό σημειώνει σε άρθρο του στο Business Insider o travel blogger, Ντέιλ Πέτερσον, που επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Οι 5 αγαπημένες
Βουκουρέστι: «Η ρουμανική πρωτεύουσα, είναι όμορφη και γεμάτη αντιθέσεις. Τα έντονα, τετράγωνα κτίρια της κομμουνιστικής εποχής διανθίζονται με την κομψή, αρ νουβό αρχιτεκτονική που κάποτε έδωσε στο Βουκουρέστι το παρατσούκλι ''Παρίσι της Ανατολής''».
Λισαβόνα: «Με τα γραφικά λοφώδη δρομάκια και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, έχει, κατά τη γνώμη μου, όλα τα χαρακτηριστικά της τέλειας πόλης».
Αθήνα: «Αν και μπορεί να είναι θορυβώδης και πολυσύχναστη σε ορισμένα σημεία, η Αθήνα κρύβει επίσης πολλή γοητεία, αν είστε διατεθειμένοι να την αναζητήσετε. Έχω επισκεφτεί αυτήν την πόλη τρεις φορές μέχρι τώρα και πάντα βρίσκω κάτι καινούργιο να αγαπήσω σε αυτήν».
Βίλνιους: «Μια από τις πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης. Αυτή η κρυφή πόλη της Βαλτικής φαίνεται απίστευτα βιώσιμη, με μια απέραντη Παλιά Πόλη και πολλά πάρκα και χώρους πρασίνου».
Παρίσι: «Δεν θα βαρεθώ ποτέ το Παρίσι. Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή γνωρίζοντας καθένα από τα 20 διαμερίσματα ή συνοικίες του Παρισιού. Είναι μια πόλη με ατελείωτα επίπεδα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο σαν αυτό για φαγητό, τέχνη, ιστορία ή πολιτισμό».
Οι 3 πρωτεύουσες που δεν θα ξαναπήγαινε
Λονδίνο: «Υπερεκτιμημένο και ακριβό. Υπάρχουν τόσοι άλλοι αξιόλογοι προορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά στη γραφική ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως το Κότσγουολντς ή η Λίμνη Ντίστρικτ».
Άμστερνταμ: «Δυστυχώς, το κέντρο της πόλης έμοιαζε με ένα υπερτιμημένο θεματικό πάρκο γεμάτο καταστήματα με σουβενίρ και πλήθη».
Ελσίνκι: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ελσίνκι είναι μια καθαρή πόλη. Αλλά κατά τη γνώμη μου, μοιάζει λίγο πολύ άγονη, χωρίς ζωντάνια και συναρπαστικά πράγματα να κάνεις».